Tapahtumat

Menneet tapahtumat 2023

Erälän Erkin toinen arvoitus 21.-23.4.

Lippukunnan kevätleiri kaikille jasalaisille

Jasan kevätleiri 2023 jälleen mahtavassa Erälässä eli Suvipielisen maastoissa 21.-23.4. (sudenpennuille 22.4. klo 10 - 23.4. klo 14). Kokoontuminen perjantaina klo 18 Suvipielisen parkkipaikalla (osoite Suvipielisentie 248, 14300 Renko). 

Leiriohjelmana ratkomme Erkin uutta arvoitusta. Tiedossa huikea kevätseikkailu hyvällä porukalla luonnosta ja ulkoilmasta nauttien. Hyvästä leiriruoasta vastaa Koren keittiö ja iltanuotiolla koet partion henkeä esitysten, laulujen ja tarinoiden muodossa.

Yövymme leirillä kaminateltassa. Teltassa pärjää hyvin kolmen vuodenajan makuupussilla tai kahdella ohuemmalla pussilla päällekkäin. Kysy rohkeasti lisätietoa varusteista ja tarvittaessa voit tiedustella myös lainavarusteita.

Sudenpennut voivat osallistua myös vain päiväohjelmiin ja käydä kotona nukkumassa. Tällöin nouto parkkipaikalta la klo 20 ja sunnuntain ohjelmaan paluu klo 8:30.

Sunnuntaina kävelemme Erälästä Ilvesreittiä pitkin kololle. Matka on noin 5-6 km ja kannustamme seikkalijoita kantamaan tavaroitaan rinkassa vaellusharjoituksena. Sudenpennuille oman valinnan mukaan rinkka tai päiväreppu. Loput tavarat tuodaan autolla kololle. Jos retkiläisellä ei ole rinkkaa tai sen kantaminen tuntuu ylivoimaiselta, kuljetamme tavarat autokyydillä. Leiri päättyy kololle sunnuntaina kello 14. 

Ilmoittautumiset 13.4. mennessä Kuksan/Asiointipalvelun kautta. Retken hinta on 15 € (sudenpennuille 10 €).
Ilmoittautumislinkki: https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=59438 

Tervetuloa mukaan ratkaisemaan Erälän Erkin uutta arvoitusta ;)

Jasa-anorakki!

Olet ehkä nähnyt sinisiä anorakkeja Jaakon Samoojien painatuksella. Nyt jasalaisilla on jälleen mahdollisuus ostaa anorakkeja, sillä teemme yhteistilauksen R-Collectionille. Edellisestä tilauksesta onkin kulunut jo yli kymmenen vuotta.

Me partiolaiset olemme paljon tulilla ja silloin on tärkeää, että vaatteet ovat sellaista materiaalia, jotka eivät leimahda tuleen tai sula, kuten keinokuitu tekee. Siksi puuvilla on hyvä materiaali nuotiolla. R-Collectionin anorakit ovat kestävää ja vahvaa sataprosenttista puuvillakangasta ympärivuotiseen liikkumiseen ja vapaa-aikaan.

Mallivaihtoehtoina on perinteinen anorakki tai vetoketjuanorakki. Halutessasi voit tilata myös housut. Leikkaus sopii tytöille ja pojille / miehille ja naisille. Takeissa on vetoketjulliset sivutaskut ja anorakissa rintatasku. Materiaali on 100% puuvillaa, Aquatx-käsitelty (hylkii likaa ja vettä sekä on tuulenpitävä) sekä täyttää Öko-Tex-ympäristöstandardin 100 (värjätty standardin mukaisilla myrkyttömillä väreillä). Tuote on valmistettu Suomessa ja Virossa.

Mallivaihtoehdot ja hinnat (sis. painatukset):

Tilattavana on myös Jaakon Samoojien mustia trikoopipoja, joita on korkeaa ja matalaa mallia. Pipot maksavat 12€ kappale.

Lähetä oma tilauksesi sähköpostilla Ellulle 4.5. Mennessä. Toimitusaika on 2-4 viikkoa eli tuotteet ehtivät kesän leireille. Pyydämme laittamaan otsikoksi "Jasan anorakkitilaus" ja viestiin tilaamasi tuotteet ja koot.

Tilaus on sitova. Tilauksen jälkeen tuotteista lähetetään sähköpostiin lasku, joka pitää maksaa ennen tuotteen lunastamista.

Kokotaulukot:

Lasten anorakkitakki pitkällä vetoketjulla (4241) https://www.r-collection.fi/product/1163/lasten-vetoketjuanorakki-musteensininen 

Lasten anorakki rintataskulla (4245) https://www.r-collection.fi/product/1083/lasten-anorakki-musteensininen 

Lasten anorakkihousut (4235) https://www.r-collection.fi/product/1079/lasten-anorakkihousut-musteensininen 

Aikuisten anorakkitakki pitkällä vetoketjulla (4220) https://www.r-collection.fi/product/1154/vetoketjuanorakki-musteensininen 

Aikuisten anorakki rintataskulla (4215) https://www.r-collection.fi/product/1209/anorakki-musteensininen 

Aikuisten anorakkihousut, suora lahje (4217) https://www.r-collection.fi/product/1033/suorat-anorakkihousut-musteensininen 

Anorakki pitkällä vetoketjulla

Pipo, matala 

Anorakki rintataskulla

Pipo, korkea 

Luonnos anorakkien taakse tulevasta painatuksesta 

Partioparaati 7.5.

Hämeen partiopiirin paraati Tampereella ja vierailu Särkänniemeen

Toinen retkikirje

Paraatiin lähdemme Rengon st1: n pihalta sunnuntaina 7.5. aamulla klo 9.30. Palaamme illalla klo 19.30 samaan paikkaan. Lippukunta tarjoaa eväät aamupäivällä ja paluumatkalle. Jos haluat syödä Särkänniemessä päivän aikana, mutta et tilannut buffet ruokailua, on siihen varauduttava eväillä tai omalla rahalla. 

Särkänniemeen on tulossa n. 2800 partiolaista ympäri Hämettä, joten jonotuksiin kannattaa varautua. Itse paraatiin on osallistumassa lähes 3200 partiolaista.

Päivän ohjelmaa:
11-11.30 Saapuminen Frenckellin aukiolla
11.00 DJ Jangler aloittaa lämmittelemään paikalle saapuneita
11.45-12.15 Paraatijuhla Frenckellin aukiolla
12.30 Paraati: Puutarhakatu - Hämeenpuisto - Särkänniemi
13.00 - 18.00 Hurvittelua Särkänniemen laitteissa
18.00 Kotimatkalle

Ennen paraatijuhlaa on mahdollisuus pelata seppo.io peliä. Halutessanne siis kannattaa ladata appi valmiiksi ja poistaa mahdolliset estot aamupäivän ajaksi.

Päälle partiopaita ja -huivi sekä siistit housut ja siistit kengät, joilla jaksaa mennä ja liikkua koko päivän. Partiopaidan alle kannattaa mahdollisuuksien mukaan laittaa lämmintä vaatetta, keli saattaa olla viileä. Mikäli tarvitset partiopaidan merkkeihin ompeluohjeen, voit kysyä niitä omalta johtajaltasi.

Lisäksi mukaan tarvitset:
- Päiväreppu, johon pakkaat tavarasi
- Juomapullo täytettynä
- Takki ja hanskat (keli voi todellakin olla viileä)
- Karkkia kohtuudella

Ensimmäinen retkikirje

Paraatia vietetään 7.5. Tampereella. Lähdemme liikkeelle sunnuntaina aamulla ST:ltä ja palaamme illalla samaan paikkaan. Tampereella osallistumme paraatijuhlaan, jonka jälkeen marssimme Särkänniemeen. Loppupäivän hurvittelemme Särkänniemessä. 

Ilmoittautuminen ja rannekkeiden tilaus tapahtuu 18.4. mennessä Kuksan kautta
https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=59319 

Retken maksut

Ennakkoon on mahdollisuus hankkia myös Särkänniemi-rannekkeita etuhintaan käytettäväksi myöhemmin kesällä sekä ruokailuseteli, joka käy Huvipuistoravintola Riemussa ja Pizzeria Pellessä 7.5.

Lisätietoa ja tarkempi aikatulu laitetaan ilmoittautuneille lähempänä. Osallistumismaksu ja ilmoittautumisen yhteydessä tilatut tuotteet laskutetaan sähköpostitse ilmoittautumisen mukaan. Ilmoittautuminen on sitova ilmoittautumisajan päätyttyä ja noudatamme Jaakon Samoojien tapahtumien osallistumis- ja peruutussääntöjä.

HUOM! Sisäänpääsy Särkänniemen huvipuistoalueelle ainoastaan rannekkeella tai Huvipuistolipulla.

Äitienpäivän juhlalounas 14.5.

Perinteinen juhlalounas noutopöydästä

Tervetuloa Jaakon Samoojien äitienpäivän juhlalounaalle sunnuntaina 14.5.2023 Rengon seurakuntatalolle (Hinkaloistentie 1, Renko).

Kattaukset klo 12 ja klo 14 pöytävarauksen mukaan.

Pöytävarauksia otetaan vastaan keskiviikkoon 10.5. asti sähköpostilla. Ilmoita varauksen yhteydessä nimesi, montako ruokailijaa (aikuiset/lapset sekä lasten iät) sekä haluamasi kattausaika (klo 12 tai 14).

Tuotto käytetään Jaakon Samoojien partiotoimintaan renkolaisten lasten ja nuorten kanssa. Hinnat: Aikuinen 30 €. Lapset 1,5 € per ikävuosi 15 vuoteen saakka. Ruokailu maksetaan paikan päällä käteisellä tai kortilla.

Makeat sävelet lounausvieraille tarjoilee partioduo Hehkuva huhmare.

Menu 

Yli-Uotilan perunat, graavilohi, silli, tofuskagen, porkkala, kananmunan puolikkaat

vihreä salaatti (L), Välimeren pastasalaatti, tomaattisipulisalaatti, aurinkoinen raastesalaatti

teriyakikanaa (M), kookoshernis-korma, basmatiriisi, wokatut kasvikset

lihapullat (G, M), tsatsiki (L)

kotijuusto ja hillo

foccacia-leipä (veg), saaristolaisleipä (veg), gluteeniton leipä, levite

kotikalja, mehu, sima, vesi

kakku (L), kahvi, tee, (kakku saatavilla myös veg, G) 

Pienet muutokset mahdollisia. L = laktoositon, M = maidoton, G = gluteeniton, veg = vegaaninen.

Ympäristötalkoot 30.5. koko perheelle

Tule mukaan Jaakon Samoojien vieraslaji- ja roskienkeruutalkoisiin tiistaina 30.5. Aloitamme klo 18 uuden hautausmaan parkkipaikalta ja lopetamme noin kello 20. Paikalle voi toki tulla oman aikataulun mukaan. Ota mukaan juomapullo, omat työhanskat ja pistolapio, jos kotoa löytyy. Lapion voi nimikoida maalarinteipillä. Päälle kannattaa pukea vaatteet, jotka saavat likaantua. Jaakon Samoojat tarjoaa pientä talkooevästä ja Rengon säästöpankkisäätiö mehujäät talkoolaisille.

Rengossa komealupiini (lupiini) on levinnyt muun muassa Kappelintien varteen.

Lupiini on haitallinen vieraslaji, joka leviää voimakkaasti ja syrjäyttää erityisesti tienvarsilta alkuperäisiä niittykasvilajeja. Lupiinia on havaittu myös uhanalaisten niittykasvien kasvupaikoilta. Lupiini vaikuttaa lisäksi esimerkiksi perhospopulaatioihin, koska se ei kelpaa toukille eikä aikuisille perhosille ravintokasviksi. Lisätietoa lupiinista: https://vieraslajit.fi/lajit/MX.38950 

Lupiinin torjumiseksi talkoissa lupiini kaivetaan pois maasta juurineen ja hävitetään sekajätteenä. Tarkemmat ohjeet saat talkoopaikalla.

Lupiinin leviämistä voi torjua myös niittämällä kasvit ennen siementen muodostumista. Niittämistä pitää jatkaa useita vuosia peräkkäin.

Tapiola

Kesäleiri Räyskälässä 28.6.-2.7.2023

Jaakon Samoojat, Liekkitytöt, Kaskenkaatajat, Wanajan Ilves ja Nummen Eränkävijät viettävät yhteistä kesäleiriä Räyskälässä. Leirillä tutustutaan suomalaiseen kansanperinteeseen sekä vieraaksi saapuviin ukrainalaisiin partiolaisiin.

Toinen leirikirje on lähetetty ilmoittautuneille 9.6. ja on ladattavissa myös tästä.

Päivitetty varustelista 29.6. tästä linkistä.

Leirin ajankohta ja jasalaisten osallistujien hinnat:

Leirille kuljetaan bussikuljetuksin. Tarkempi aikataulu ja leiriohjeistus lähetetään ilmoittautuneille lähempänä leiriä. Leirimaksulasku lähetetään ilmoittajan sähköpostiin. Ilmoittautuminen on sitova ilmoittautumisajan päätyttyä ja noudatamme Jaakon Samoojien tapahtumien osallistumis- ja peruutussääntöjä.

Ilmoittautumiset 15.5.2023 mennessä Kuksan kautta osoitteessa www.kuksaan.fi/59960
Jos perheestä osallistuu useampi leiriläinen, muistathan ilmoittaa kaikki erikseen. 

Jasalaiset Lapissa 2023

Jaakon Samoojien oma kesäleiri Venejoella Kittilässä 24.-31.7.

Toinen leirikirje ja varusteluettelo tästä!

Kesällä suuntaamme Lappiin Kittilän maisemiin. Majoitumme Kittilän VPK:n koulutus- ja vapaa-ajankeskuksessa elikkäs Venejoen kämpän alueella teltoissa. Ohjelmassa on päiväretkiä lähialueen luontoon, vierailuja lähialueen kohteisiin sekä yhteistä leirielämää. Seikkailijoille ja vanhemmille järjestetään mahdollisuus 1-2 yön vaellukseen. Vaellus on vapaaehtoinen.

Osallistumismaksu on 200 euroa. Hinta on kaikille osallistujille sama ja sisältää kuljetuksen, majoituksen ja ruoat sekä leiriohjelman. Leirille lähtevä sudenpentu tarvitsee mukaan oman aikuisen. Kyseessä voi olla esimerkiksi oma vanhempi tai lapselle tuttu kaverin vanhempi, joka sovitusti huolehtii kahdesta tai kolmesta sudenpennusta.

Varsinainen ilmoittautuminen alkoi 15.4. ja päättyi 25.5. Vielä voi tiedustella mahdollisuutta jälki-ilmoittautumiseen Olli Koskelta.

Ilmoittautuminen on sitova ilmoittautumisajan päätyttyä ja noudatamme Jaakon Samoojien tapahtumien osallistumis- ja peruutussääntöjä.

Leiriä tukee Rengon säästöpankkisäätiö.