Menneet tapahtumat 2022

Jaakon Samoojien vuosikokous 10.2.

Jaakon Samoojat ry:n sääntömääräinen vuosikokous Rengon seurakuntalolla (Hinkaloistentie 1, Renko) klo 18.

Vuosikokouksessa

Suuri arvoitus - Lippukunnan kevätleiri 8.-10.4. kaikille jasalaisille

Kiitos kaikille osallistuneille!

Ensimmäinen leirikirje

Jasan kevätleiri 2022 järjestetään Erälässä Suvipielisen maastoissa 8.-10.4. (sudenpennuille 9.4. klo 10 - 10.4. klo 13). Kokoontuminen perjantaina klo 18 Suvipielisen parkkipaikalla (osoite Suvipielisentie 248, 14300 Renko). 

Leiriohjelmassa on tiedossa huikea kevätseikkailu hyvällä porukalla luonnosta ja ulkoilmasta nauttien. Hyvästä leiriruoasta vastaa Koren keittiö ja iltanuotiolla koet partion henkeä esitysten, laulujen ja tarinoiden muodossa.

Yövymme leirillä laavussa tai kaminateltassa. Sudenpennut nukkuvat kaminateltassa. Teltassa pärjää hyvin kolmen vuodenajan makuupussilla tai kahdella ohuemmalla pussilla päällekkäin. Kysy rohkeasti lisätietoa varusteista. Lainavarusteitakin voidaan yrittää järjestää, jos itseltä ei löydy. 

Sudenpennut voivat osallistua myös vain päiväohjelmiin ja käydä kotona nukkumassa. Tällöin nouto parkkipaikalta la klo 20 ja sunnuntain ohjelmaan paluu klo 8:30.

Sunnuntaina kävelemme Erälästä Ilvesreittiä pitkin kololle. Matka on noin 5-6 km ja kannustamme seikkalijoita kantamaan tavaroitaan rinkassa vaellusharjoituksena. Sudenpennuille oman valinnan mukaan rinkka tai päiväreppu. Loput tavarat tuodaan autolla kololle. Jos retkiläisellä ei ole rinkkaa tai sen kantaminen tuntuu ylivoimaiselta, kuljetamme tavarat autokyydillä. Leiri päättyy kololle sunnuntaina kello 14. 

Ilmoittautumiset 1.4. mennessä Kuksan/Asiointipalvelun kautta. Retken hinta on 15 € (sudenpennuille 10 €). Ilmoittautumislinkki: https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/tilaisuus_ilmoittaudu.aspx?Id=49280 

Tervetuloa mukaan ratkaisemaan Erälän Erkin suurta arvoitusta ;)

Toinen leirikirje

Jasan kevätleiri 2022 järjestetään Erälässä Suvipielisen maastoissa 8.-10.4. (sudenpennuille 9.4. klo 10 - 10.4. klo 14). Kokoontuminen perjantaina klo 18 Suvipielisen parkkipaikalla (osoite Suvipielisentie 248, 14300 Renko). Kotona nukkuvat sudenpennut noudetaan parkkipaikalta la klo 20 ja sunnuntain ohjelmaan palaavat haetaan klo 8:30. 

Suvipielisentie on paikoin hyvin kapea, joten toivomme, että saavutte ajoissa ja vanhemmat malttaisivat odottaa kokoontumisajan yli ennen kotiinlähtöä. Näin liikenne Suvipielisentiellä olisi vain yksisuuntaista.

Leirillä kaikki ohjelma on ulkona, joten lue ohjeet varusteista huolella. Sudenpennut ja seikkailijat nukkuvat kaminateltassa. Teltassa pärjää hyvin kolmen vuodenajan makuupussilla tai kahdella ohuemmalla pussilla päällekkäin.

Sunnuntaina kävelemme Erälästä Ilvesreittiä pitkin kololle. Matka on noin 5-6 km ja kannustamme seikkalijoita kantamaan tavaroitaan rinkassa vaellusharjoituksena. Sudenpennuille oman valinnan mukaan rinkka tai päiväreppu. Loput tavarat tuodaan autolla kololle. Jos retkeläisellä ei ole rinkkaa tai sen kantaminen tuntuu ylivoimaiselta, kuljetamme tavarat autokyydillä. Leiri päättyy kololla sunnuntaina kello 14.

Kevään saapumisesta huolimatta keli on hyvin talvinen. Retkeily on mukavaa kylmissäkin keleissä, kunhan varusteet on valittu sääolot huomioiden. Eli pukeudu kuin sipuli, jolla on paljon kerroksia päällekkäin. Valitsethan siis mukaan ennemmin useamman eripaksuisen vaatekappaleen kutakin lajia kuin vain yhden todella paksun. Näin vaatetusta voi lisätä tai vähentää tilanteen ja lämpötilan mukaan. Leirille lähtiessä päälle on hyvä pukea villakerrasto alimmaiseksi, pitkähihainen ohuehko välipaita, college-/fleecepaita ja talvitakki ja -housut. Lisäksi tuubihuivi kaulaan, pipo päähän, (vedenpitävät) talvirukkaset käteen ja jalkaan kahdet sukat sekä vedenpitävät varrelliset talvikengät tai talvisaappaat. Säärystimet ovat myös hyödyllinen varuste, sillä se “lukitsee” kengän ja housunpuntin suut ja näin lumi ei pääse kummastakaan sisään kastelemaan. Kassissa pitää olla varavaatetta ainakin yksi vaatekappale kutakin sekä tietenkin villapaita tai kevytuntuvatakki, jonka voi lisätä väliin illan viiletessä. Sukkia ja rukkasia on hyvä olla useita vaihtopareja, sillä kuivatus ei välttämättä onnistu.

** Varustelista

Varusteet pakataan rinkkaan, sudenpennut voivat vaihtoehtoisesti käyttää myös varustekassia ja päiväreppua. Matkalaukku ei kuitenkaan ole hyvä leirikassiksi. Ainakin vaatteet ja makuupussi tulee pakata vesitiiviisti joko erillisiä vedenpitäviä pakkauspusseja käyttäen tai jos pakkauspusseja ei ole niin vähän paksumpia, ehjiä muovikasseja voi käyttää myös.

NIMIKOI KAIKKI TAVARASI!


* Vaatetus
Alusasut
Väliasut (+vara, esim. villakerrasto ja fleecekerrasto)
T-paita, collegepaita
Sukkia+villasukat (+vara)
Käsineet (+vara)
Päähine (+vara)
Putkihuivi
Yöpuku (esim. lämmin villa- tai fleece asu, villasukat ja pipo, tumput)
Sadeasu/vedenpitävä asu
Vedenpitävät, varrelliset talvikengät ja/tai talvisaappaat
HUOM! ilta-asuna avotulella vaatteen tulisi kestää kipinöitä.
Säärystimet (jos omistat)

* Ruokailu
Juomapullo, täytettynä
Ruokailuvälineet (Muoviset/teräksiset retkiruokailuvälineet, lautanen, muki, aterimet. Pakataan kangaskassiin.)

* Majoittuminen
Makuualusta
Makuupussi (vesitiiviisti pakattuna)
Avaruuslakana (jos on)
(pieni unilelu)

* Muut
Partiohuivi
Puukko
Hammasharja ja -tahna
Kompassi, jos omistat
Otsalamppu (sekä varaparistot)
Heijastin
Muistiinpanovälineet
Karkkia korkeintaan kolmella eurolla
Rinkan sadesuoja, jos on
Pulkka
(päiväreppu)

Matkapuhelimia ei tarvita. Leirialueella ei ole sähköjä eikä näin latausmahdollisuutta. Johtajilla on puhelimet mukana, jos on tarve saada yhteys lapsen ja kodin välille.

Kysy rohkeasti lisätietoa varusteista. Lainavarusteitakin voidaan yrittää järjestää, jos itseltä ei löydy.

Halo 16.-19.6.2022

Hämeenlinnan Alueen Partiolaisten sudenpentujen, seikkailijoiden ja perhepartiolaisten kesäleiri Palotaruksella

Kesän kivoimmalla partioleirillä melotaan, nukutaan teltassa ja nautitaan maittavaa leiriruokaa. Lähde mukaan tunnelmoimaan leirinuotiolle ja tutustumaan uusiin partiokavereihin!

Lähtö ja paluu

Leiri alkaa torstaina 16.6. ja päättyy sunnuntaina 19.6. puoliltapäivin. Mahdollisesta yhteiskuljetuksesta tai kimppakyydeistä sovitaan lähtijöiden kesken toukokuun alussa. Perhepartiolaiset saapuvat leirille omin kyydein perjantaina 19.6. klo 18. Myös perhepartiolaisten leiri päättyy sunnuntaina. 

Ilmoittautuminen ja leirin maksaminen

Ilmoittaudu leirille Kuksa-jäsenrekisterin kautta osoitteessa https://bit.ly/ilmoittaudu-halolle viimeistään 1.5.2022. Huoltaja ilmoittaa alaikäisen osallistujan leirille. Yli 18-vuotiaat voivat ilmoittautua itse. Jos perheestä osallistuu useampi, muista ilmoittaa jokainen osallistuja erikseen. 

Leirimaksusta lähetetään lasku ilmoittautumisen päätyttyä huoltajan sähköpostiin.

Ilmoittautuneille toimitetaan toukokuussa leirikirje, joka sisältää tarkemmat ohjeet sekä varustelistan. Tapahtumassa noudatetaan HAPin osallistumis- ja peruutussääntöjä. 

Leirin hinnat jasalaisille

Kajo 15.–23.7.2022.

Kajo on Suomen Partiolaisten järjestämä kahdeksas kansallinen partioleiri, jolle myös kansainväliset vieraat ja ei-vielä-partiolaiset ovat tervetulleita. Kajo järjestetään Evon retkeilyalueella Hämeenlinnan Lammilla 15.–23.7.2022. Kohdeikäkaudet ovat kaikki ikäryhmät tarpojasta ylöspäin (tarpoja, samoaja, vaeltaja, aikuinen) eli saukot ja sitä vanhemmat jasalaiset. Ilmoittautuminen leirille aukeaa 1.12.2021 ja ohjeistusta saa lippukunnan Kajo-yhteyshenkilöltä (= Kajari). Meillä Kajarina toimii Katri Temonen.

Kajon leirimaksu on kokoaikaisilta leirin osallistujilta tarpojasta ylöspäin 250 euroa. Leirimaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Osallistujamaksuun voi hakea stipendiä sosiaalisin ja taloudellisin perustein ja se niistä päätetään portaittain aina koko leirimaksun kattavaan stipendiin saakka. Myös omalta lippukunnalta voi anoa avustusta, mutta se on toissijainen.

Leiri-ilmoittautuminen päättyi 2.2.2022.

Kajo toteutetaan pääosin vapaaehtoisvoimin yhdessä yhteistyökumppaniemme kanssa.

Edellisiä Finnjamboreita olivat Karelia (1979), Miilu (1985), Tervas (1990), Loisto (1996), Tarus (2004), Kilke (2010) ja Roihu (2016)

Syyspatikka 17.-18.9.2022 - KIITOS KAIKILLE PATIKOIJILLE!

Syyspatikan tiedot

Syysleiri: Masked JaSa

Tervetuloa Jaakon Samoojien vuoden 2022 syysleirille. Leireilemme pe 28.-su 30.10.2022 Syöksynsuun leirikeskuksessa (Syöksynsuu 27, 13500 Hämeenlinna).  Tapaamme seikkailijoiden ja heitä vanhempien leiriläisten kanssa perjantaina klo 18.00 ja sudenpentujen kanssa lauantaina klo 10.00 Syöksynsuussa. Leiri päättyy sunnuntaina klo 13.00. 

Tarvitset mukaan hiukan luovuutta ja ripauksen seikkailumieltä. Viikonlopun aikana yritämme selvittää, kuka maskin takana on. Tietoa voimme joutua hakemaan samoamalla metsissä tai jopa melomalla vesistöjen toiselle puolen. Tarkemmat pakkausohjeet saat toisessa leirikirjeessä lähempänä itse leiriä.

Leirillä sudenpennut yöpyvät sisätiloissa ja vanhemmat leiriläiset kaminateltoissa. Teltassa pärjää hyvin kolmen vuodenajan makuupussilla tai kahdella ohuemmalla pussilla päällekkäin. Kysy rohkeasti lisätietoa varusteista. Lainavarusteitakin voidaan järjestää, jos itseltä ei löydy. 

Ilmoittaudu leirille viimeistään 20.10.2022 Kuksan/Asiointipalvelun kautta. Retken hinta on seikkailijoilta ja sitä vanhemmilta 15€ ja sudenpennuilta 10€. Saat leirimaksusta laskun ilmoittaneen huoltajan sähköpostiin. 

Ilmottautumislinkki: https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=53735 

Toivottavasti pääset viettämään kanssamme ikimuistoista leiriä!

Terveisin leirinjohtajat

Veera Vartiainen ja Kristo Vartiainen

Isänpäivälounas 13.11. kahdessa kattauksessa

Hinnoittelu: Aikuinen 30 € ja 1,5 € per ikävuosi 15 vuoteen saakka. Ruokailu maksetaan paikan päällä käteisellä, kortilla tai MobilePaylla. Pöytävarauksia otetaan vastaan torstaihin 10.11. asti. Ilmoita varauksen yhteydessä nimesi, montako ruokailijaa (aikuiset/lapset sekä lasten iät) sekä haluamasi kattausaika (klo 12 tai 14).

Kattaukset klo 12 ja klo 14 Rengon seurakuntatalolla (Hinkaloistentie 1, Renko).

Menu

graavilohi
silli
tofuskagen (veg)
Yli-Uotilan perunat

vihreä salaatti
rosolli, kermakastike (L)
coleslaw (M)
kananmunan puolikkaat
karkkisienet suppilovahveroista
kotijuusto, mustaherukkahillo

yrttipossu (L), paistikastike (L)
lihapullat (L,G)
härkiskäristys (veg), puolukkasurvos
imelletty perunalaatikko
porkkanalaatikko (veg, G)
makeat lanttukuutiot (veg, G)

kotikalja
mehu
vesi
riävä, levite

täytekakku (L)
vegaaninen kakku (veg)
kahvi, tee, mehu

Lyhenteiden selitykset:
L = laktoositon
M = maidoton
G = gluteeniton
veg = vegaaninen

Tunnelmamusiikista vastaa selloduo Hehkuva huhmare.

Tuotto käytetään Jaakon Samoojien partiotoimintaan renkolaisten lasten ja nuorten kanssa.

TERVETULOA!

Kattauksissa paikkoja on rajoitettu määrä. Valmistamme ruuat samassa keittiössä ruokalistan merkintöjä vastaavista raaka-aineista. Pyrimme huolellisuuteen, mutta esimerkiksi vehnäjauhopölyn leviäminen muihin ruokiin on silti mahdollista.

Liljatapahtuma 18.-20.11.2022

Jaakon Samoojat järjestävät Liljatapahtuman Kaloisten kylätalolla (Asemintie 349, 14300 Renko) 18.-20.11.2022. Aloitus tapahtuu perjantaina klo 18.00 ja sunnuntaina lopetamme klo 13. Tapahtuma on suunnattu Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan lippukuntien samoajille ja sitä vanhemmille partiolaisille.

Viikonlopun aikana suoritettavissa on nahkalilja (kävelylilja 40/50/60km 24 tunnissa), votolilja (24 tuntia kestävä valokuvauslilja) ja makuupussililja (kesto 12 tuntia). Liljoista voi osallistua kaikkiin tai vain osaan, liljojen alkamisajat löytyvät ilmoittautumislomakkeesta. Osa liljoista menee päällekkäin, mutta ne on suunniteltu yhteensopiviksi. On mahdollista tulla mukaan vasta lauantaina, jos haluaa osallistua vain saunaan ja makuupussililjaan. Liljojen lomassa on rentoa yhdessäoloa ja syömistä. Nukkuminen tapahtuu sisätiloissa lattialla.

Osallistumismaksu on 20€. Ilmoittautuminen on auki Kuksassa 6.11.2022 asti. Varustelistan ja reittiohjeet saatte ilmoittautumisen päätyttyä lähempänä tapahtumaa.

Ilmoittautumislinkki: https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=55328 

Partioterveisin

Mirka Sihvo