Jasalaiset Lapissa 2023

Jasalaiset Lapissa 2023 - Leirikirje

Lähtö ja paluu

Sunnuntaina 23.7. klo 15 kokoonnumme pakkaamaan bussia HämeBus Oy:n varikolle osoitteeseen Kiusamäentie 68, Renko. Sunnuntaina bussiin tuodaan kaikki muut tavarat paitsi päiväreppu, jonka otat matkustamoon matkan ajaksi.

Maanantaina 24.7. klo 5.00 lähtö leirille Rengon ST1:hdeltä.

Maanantaina 31.7. palaamme Renkoon arviolta klo 21-22.

Ohjelma

Päiväohjelmiksi leirisuunnitelmassa on vierailu Kittilän ensiohoitoasemaan ja kotiseutumuseo Vaaranmikkolaan, Taivaskeron kierros Pallaksella, leiriolympialaiset, haikki tai päiväretkiä Aakenus-tunturille sekä vesiohjelmaa.

Leirielämän teemme yhdessä ja tehtävät kiertävät leirivartioilla, joiden tehtäviä ovat mm.

Leirivartioilla on johtaja tukena opastamassa tehtävissä.

Majoittuminen

Majoitumme Kittilän VPK:n koulutus- ja vapaa-ajankeskuksessa elikkäs Venejoen kämpän alueella 6-8 hengen ryhmissä lippukunnan leiriteltoissa, jotka ovat kesäleireiltä tuttuja. Yöt voivat olla viileitä, mutta kolmen vuoden ajan makuupussilla pärjää hyvin.

Varusteista

Pakkaa varusteet rinkkaan tai kassiin. Muista myös päiväreppu. Voit tehdä viimeisen valinnan maastossa yöpymisen suhteen vielä leirillä eli kannattaa rohkeasti ottaa vaellusrinkka mukaan.

Pakkaamisessa huomioi, että myös päivärepun tulee olla riittävän iso, jotta saat siihen päiväretkillä mukaan vaihtovaatteita, evästä, juomapullon sekä mahdolliset vartion yhteiset tarvikkeet, kuten trangian.

Jos omistat SUP-laudan, olisi hienoa, jos voisit ottaa sen mukaan. Majoitumme joen varrella, jossa hyvät suppailumahdollisuudet. Johtajien omia lautoja on myös lähdössä mukaan yhteiskäyttöön.

Henkilökohtaiset tarvikkeet, hygienia ja ensiapu

Vaatteet ja majoittuminen

Pakkaa matkalle päiväreppuun ainakin

Reissukyselyn tulokset

Ruoka on tärkeää! Varmasti saadaan ainakin partiohamppareita. Lippukunnan kestävän kehityksen tavoitteiden mukaisesti pyrimme siihen, että joka toinen lämpimistä aterioista perustuu kasviproteiinin käyttöön.

Koitetaan mahdollisimman monta täppää kerätä näistä :)

Tosi moni on lähdössä yön yli haikille. Ihan mahtavaa! Muutamat vielä pohtivat, toivottavasti saadaan teidät houkuteltua mukaan ja Aakenuksen pääsette kyllä kokemaan myös haikin yhteydessä päiväretkin ;)

Sopulit ja jääkarhut voivat tehdä tällä reissulla vähän tiukkaa, mutta muuten tarkkaavaiset silmäparit varmaan monet näistä luonnosta löytävät.

Muut terveiset leiritoimikunnalle eli staabille

Leiritoimikunta on täsmälleen samaa mieltä: tästä tulee hieno reissu!

Tämän sivun kansikuvan Aakenus-tunturista on ottanut Heikki Immonen.