Jaakon Samoojat ry

Jaakon Samoojat on vuonna 1986 perustettu renkolainen partiolippukunta. Painotamme luonnonläheistä ulkoilutoimintaa ja teemme paljon retkiä. Lippukunnassamme on noin 80 jäsentä. Ryhmämme kokoontuvat viikoittain Rengon seurakuntatalolla (Hinkaloistentie 1) eli partioslangilla kololla.

Partio-ohjelman mukainen toiminta on ensisijaisesti suunnattu 7-23 vuotiaille nuorille ja tavoitteena on auttaa ihmistä kasvamaan, kehittymään ja elämään tasapainossa itsensä, toisten ihmisten ja elinympäristön kanssa. Tavoitteen toteutumisen mahdollistavat innostuneet aikuiset, jotka kokevat halua antaa tieto-taidoistaan muille. Aikuiset, joita myös johtajiksi kutsutaan, ovat tervetulleita mukaan minkä ikäisenä tahansa ja kehittymismahdollisuuksia sekä -tukea tarjotaan kaikille johtajillemme.

Taustayhteisönämme toimii Hämeenlinna-Vanajan seurakunta ja toimintamme on evankelisluterilaisia arvoja noudattelevaa - ei kuitenkaan uskontokuntaan sidottua ja hyväksymme jäseniksemme kaikki partioihanteet hyväksyvät henkilöt ja järjestämme toimintaa kunkin vakaumusta tukien.