Jaakon Samoojat joululomalle

Hei,

Harmiksemme jouduimme keskeyttämään koronan takia partion syyskauden nopealla aikataululla juuri ennen itsenäisyyspäivää. Kokoontumisrajoituksista johtuen joudumme perumaan myös perinteiset itsenäisyyspäivän tapahtumat, joulujuhlan sekä soihtukulkueen sankarihaudoille. Varsinkin soihtukulkueella on lippukunnassamme pitkä historia ja on aina ollut kunnia-asia käydä viemässä kynttilät haudoille. Perinteestä pidetään tänäkin vuonna kyllä kiinni, mutta toteutustapa on erilainen. Jaakon Samoojien johtajat käyvät sytyttämässä kynttilälyhdyt pienellä ryhmällä ja perheet ovat tervetulleita omana aikanaan vierailemaan sankarihaudoilla. Jouluaattona käymme myös sytyttämässä kynttilät sankarihaudoille.

Betlehemin rauhantuli on jaossa hautausmaalla itsenäisyyspäivänä omaan kynttilään klo 14-16. Jeesuksen oletetulle syntymäpaikalle rakennetussa kirkossa on palanut jo yli tuhat vuotta ikuinen tuli. Siitä liekistä sytytetään Betlehemin rauhantuli, jota partiolaiset jakavat eri puolille maailmaa ihmisten lyhtyihin ja sydämiin. Hämeenlinnassa partiolaiset ovat jakamassa tulta Rengon lisäksi myös Ahveniston ja Vanajan sankarihaudoilla. Tästä voisi tulla uusi, hieno perinne meille?

Jasan Helmi -kiertopalkinto on suunniteltu Jaakon Samoojien 30v. juhlavuoden kunniaksi vuonna 2016. Se myönnetään vuosittain lippukuntamme jäsenelle, joka on osoittanut partiomaista asennetta ja osallistunut lippukuntamme toiminnan kehittämiseen, osoittautunut siis Jasan helmeksi. Jasan helmi valitaan äänestämällä ja kaikki jasalaiset saavat äänestää. Tänä vuonna äänestetään jäsenrekisteri-Kuksan kautta, äänestys on auki 31.12. asti osoitteessa https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=39472 Muista käydä ehdottamassa omaa suosikkiasi Jasan Helmeksi!

Partiomerkit, joiden eteen on syksyn koloilloissa aherrettu, jäävät nyt jakamatta joulujuhlan peruunnuttua. Ryhmien johtajat huolehtivat niiden jakamisesta, kun koloillat taas jatkuvat alkuvuodesta. Tilatut sudenpentu- ja partiopaidat saa myös ensimmäisessä koloillassa ja ne laskutetaan tammikuussa sähköpostitse.

Joulukampanja päättyi tällä viikolla ja iso kiitos kaikille myyjille, tuotteiden/rahojen palautukset sujuivat mallikkaasti. Jäimme odotetusti viime vuoden myynneistä, koska tänä vuonna ovelta ovelle myyntiä ei suositeltu eikä myyntitempausta Salella tai isänpäivälounasta srk-talolla järjestetty.Pääsimme kuitenkin hienosti myyntilukemaan 3874€! Lippukunta palkitsee piirin tonttumerkkien ja mukien lisäksi joka ryhmästä parhaiten myyneen myyjän. Ja eniten myynyt ryhmä pääsee tekemään valitsemaansa aktiviteettia (kunhan tilanne sen sallii). Tänä vuonna parhaita myyntitykkejä olivat Sudet, onnea! Myyntipalkinnot jaetaan kevätkauden alkaessa ryhmien koloilloissa.

Jasalaiset Jutut ilmestyy lähipäivinä ja viime kevään tapaan, se ilmestyy teidän kaikkien postilaatikkoon vielä ennen joulua. Kannattaa kurkata kuoreen, mitähän muuta sieltä löytyy.. :-)

Kiitos vielä kaikille tästsä partiosyksystä, se on ollut toiminnantäyteinen, joskin leirielämää telttaöineen, nuotion räiskettä ja hauskoja iltaohjelmia jäimme kaipaamaan. Kevätkausi aloitetaan viikolla 3, koloillat samoilla ajoilla kuin syksylläkin, jos vain tilanne sen sallii. Koko lippukunnan yhteisestä kauden aloituksesta tiedotetaan viikolla 2. Turvallista joulunaikaa teille kaikille!

Partioterveisin,
Sanja Hyönä
lippukunnanjohtaja